Fitness schema basics & Body Pump

door

Body Pump fitness schema

“Met behulp van Body Pump ben ik in 2 maanden tijd meer dan 7 kilo afgevallen. Zou je ook moeten doen, dan ben je binnen de kortste keren op jouw streefgewicht1”. Klinkt aanlokkelijk toch? Maar misschien heb jij er wel helemaal niks aan. Hoe kan dat?

Iedereen is anders en iedereen reageert anders op verschillende trainingsprikkels. Wat voor de een werkt, hoeft niet per definitie ook voor de ander zo te werken. Uiteraard kun je uitgaan van een aantal basiswetmatigheden, maar jij zult voor jezelf moeten uitzoeken wat wel of niet werkt.

Het beste fitness schema ter wereld?

Het beste trainingsschema ter wereld is heus wel al uitgevonden, maar het is niet zeker dat het ook het beste trainingsschema voor jou is. Volg dus niet klakkeloos de laatste trends op fitnessgebeid, maar zorg dat je er achterkomt wat voor jou het beste werkt.

Je zult er voor moeten zorgen dat je je levenswijze ombuigt, alleen dan zul je resultaat boeken op het gebied van gezondheid, fitheid en uiteindelijk ook je uiterlijk. Belangrijk is dat je niet zomaar klakkeloos een nieuw fitnessprogramma, dieet of andere voorgeschreven manier gaat volgen zonder hiervan de achtegrond te weten.

Achter alle fitness trends zitten dezelfde basic trainingsmethodes!

Er zijn honderden work-outs en trainingsmethoden. De een nog nieuwer en hipper dan de ander en allemaal claimen ze dat juist dit programma het ei van Columbus is. Echter, achter alle effectieve work-outs zitten dezelfde trainingsmethodes. Alleen de verpakking is anders.

De fitnessindrustrie is inmiddels meester geworden in het creëren van nieuwe hypes. Het ziet er allemaal flashy uit, de marketing zit goed in elkaar en er is vooral veel geld om de consument gek te maken voor het product of programma. Dat wil niet zeggen dat de inhoud ervan niet goed is, sommige zijn juist zeer effectief, maar jij moet zorgen dat jij het programma vindt dat het beste bij JOU past!

Body Pump ervaringen

Body Pump in fitness schema

Zo kunnen 2 personen een compleet andere ervaring hebben met het zeer bekende Body Pump programma. Body Pump is een van de meest verkochte en bezochte groepslesconcepten ter wereld. Het is een groepsles waarbij je verschillende krachttrainingsoefeningen voor het hele lichaam uitvoert op muziek. De les kan een supereffectieve work-out zijn, maar het kan ook zijn dat Body Pump bij jou totaal geen resultaat geeft.

Het resultaat bij Body Pump verschilt echt van persoon tot persoon en het niet behalen van jouw resultaat kan allerlei oorzaken hebben; misschien heb je geen tijd om 3x per week de lessen te bezoeken en kan je maar 2 x per week en is dit voor jouw lichaam net niet genoeg, misschien smokkel je toch stiekem met het gewicht van de barbell of luister je niet exact naar de aanwijzingen van de docent. Ook speelt supercompensatie een grote rol en is variatie erg belangrijk.

Toch kan het zijn dat je op een feestje iemand tegenkomt bij wie Body Pump echt gezorgd heeft voor 7 kg vetverlies en dus een fantastisch lichaam. Voordat jullie in een verhitte discussie raken over wie wel of geen gelijk heeft; dit bestaat niet. Het ligt namelijk niet aan het programma of de methode, het gaat er om wat voor jou werkt.

Ook diëten en fitness schema’s voor afvallen moet je individueel bekijken

Dit geldt niet alleen voor het trainen, maar ook voor je voeding. Het brooddieet, Sonja Bakker, Dr. Frank; ze hebben allemaal extreem veel volgers en aanhangers. Toch kan het ene dieet bij de een wel werken, terwijl de ander juist weer aankomt van het eten van alleen maar eiwitten en vetten. Kijk en luister dus naar wat jouw lichaam je vertelt en wat voor jou werkt.

Uiteraard kan professionele hulp van een personal trainer, diëtiste en of trainingsschema ook geen kwaad. Maar laat het schema nooit voorgaan op je eigen lichaam!